Contact

Veel gestelde airco vragen

 1. Een airco verbruikt heel veel energie

  De modellen zijn tegenwoordig energiezuinig en hebben vaak het label A+.

 2. Een airco verspreidt bacteriën en vieze lucht

  Dit is onjuist. Kleine stofdeeltjes blijven in het aircofilter achter en de lucht wordt gereinigd van schadelijke bacteriën. Dit draagt positief bij aan de gezondheid door verhoging van de luchtkwaliteit.

 3. Ramen en deuren mogen niet open bij airco gebruik

  Dit is inderdaad het advies. Het is niet slecht voor de aircowerking, de airco zal alleen meer energie verbruiken om de gewenste temperatuur te bereiken.

 4. Een airco wordt alleen in de zomer gebruikt

  Het is een misverstand dat een airco alleen geschikt is om te koelen. Veel van deze systemen kunnen zowel koelen als verwarmen.

 5. Een airco maakt veel geluid

  Onjuist. De hedendaagse systemen zijn veelal fluisterstil en geven nagenoeg geen geluid.  

 6. Is er een duurzame airco oplossing mogelijk?

  Duurzame oplossingen op het gebied van klimaatinstallatie gaan steeds verder. Voor het opwekken kan als eerste gekeken worden naar restwarmte uit productieprocessen en ventilatielucht uit ruimtes in het pand. Er zijn dus mogelijkheden maar vaak heel specifiek voor een situatie. Advies van een specialist zoals Weber Klimaattechniek is dan ook noodzakelijk.

 7. Word je verkouden door gebruik van airco?

  Nee, dat is een van de misverstanden over airconditioning. Ziek word je niet van een airco. Het is wel belangrijk dat het apparaat normaal functioneert en regelmatig wordt onderhouden. Sterk vervuilde airco's of kapotte airco's vormen wel een gezondheidsrisico. 
  Toch krijgen we regelmatig de opmerking dat mensen plotseling verkouden worden nadat ze in een airco omgeving verbleven. Dit heeft te maken met het feit dat een verkoudheidsvirus in een koelere omgeving sneller wordt verspreid. Waar je wel goed op moet letten is dat de airco niet te koud staat. Een temperatuurverschil van maximaal 6 graden met de buitentemperatuur wordt aangeraden.

Staat uw vraag er niet bij of heeft u andere vragen? Wij gaan graag het gesprek aan. Vul het contactformulier in of bel ons op 071-5455656.

 Airco plafond