alles onder controle

De juiste koeltechnieken voor uw situatie

Het kwalitatief conditioneren van ruimtes vraagt om kwalitatieve besturingssystemen en een passende bewaartechniek om uw producten op de gewenste manier te kunnen conserveren. Wij bieden u hiervoor meerdere oplossingen.

Neem voor al uw maatwerkvragen contact met ons op of bel
071-545 56 56.

Besturingstechnieken & regelingen

Voor geautomatiseerde besturing van koelinstallaties maken wij gebruik van diverse besturingssystemen. Bij enkelvoudige ruimtes wordt vaak gebruikgemaakt van programmeerbare controllers van Danfoss, Carel, VDH of Eliwell. De belangrijkste regelparameters kunnen hierop worden ingesteld en uitlezing van systeemwaardes en alarmen.

Voor grotere centrale systemen of systemen waar energiebesparing en afstandsbeheer belangrijk zijn, gebruiken wij Carel-regelcomponenten. Deze voorgeprogrammeerde controllers kunnen in grote mate worden ingesteld op uw specifieke wensen.

Is er sprake van een grote variëteit aan systeemcomponenten en instellingen, dan gebruiken wij PLC’s (Programmable Logic Controller). Met deze besturingstechniek kunnen we vrijwel alle regelacties op maat programmeren. Ook installeren we een visualisatiepakket, wat het gebruik en bediening vereenvoudigt.

Energiebesparing
In de koeltechniek zijn er veel mogelijkheden om verantwoord met energie om te gaan. Enkele mogelijkheden die wij bij klanten kunnen realiseren:

  • Nieuwste compressortechnieken en capaciteitsregelingen
  • Slimme regeltechnieken
  • Elektronische expansieventielen
  • Verlaging condensordruk bij deellast en lagere omgevingstemperaturen
  • Minimaliseren ontdooiacties
  • Opwarmen van water of lucht met persgaswarmte
  • Afschermoplossingen van koel- en vriesceldeuropeningen
  • Beperken van energielekkage koel- en vriescellen
  • Speciale systemen ter beperking van blindstroom

Klimaatcomputer
Onze nieuwe klimaatcomputer biedt meer mogelijkheden dan de huidige procescomputers. De besturing bestaat uit een netwerk van modulaire meet- en regelcomponenten, welke op termijn eenvoudig is uit te breiden. Hierdoor is deze procescomputer betaalbaar voor bedrijven met één cel- of voordrooginstallatie en zeer economisch voor grote bedrijfsruimten met meerdere cellen. De procescomputer biedt in de basis alle functies voor het drogen en bewaren van bloembollen. Aanvullend voordeel is dat de bediening plaatsvindt vanuit een of meerdere overzichtelijk ’touch screens’.

Voor het systeem worden de beste componenten gebruikt van bijvoorbeeld, Goedhart en Bitzer.

Speciale bewaartechnieken

Om de kwaliteit en de houdbaarheid van opgeslagen producten in koelcellen te bevorderen, bieden wij diverse technische oplossingen aan.

Inkoelsystemen
Als producten direct na de oogst snel worden gekoeld, kan dat de houdbaarheid aanzienlijk verlengen. Wij leveren speciale inkoelwanden die voor meerdere pallets of voor meerdere dozen geschikt zijn.

Precooler bloemen
bloemen voorkoel

Meer weten?

We adviseren u graag over de juiste koeltechnische oplossingen en installaties voor uw situatie. Ook maatwerk is mogelijk!
Neem contact met ons op of bel 071 – 545 56 56.