veel gestelde vragen

Geloof het of niet, maar er gaan veel verschillende verhalen rond over airco’s. Wat is nu wel waar en wat niet? Lees hieronder de antwoorden op de meest gestelde vragen en ontdek het zelf.

Verbruikt een airco veel energie?

De modellen zijn tegenwoordig energiezuinig en hebben vaak het label A+.

Verspreid een airco bacteriën en vieze lucht?

Kleine stofdeeltjes blijven in het aircofilter achter en de lucht wordt gereinigd van schadelijke bacteriën. Dit draagt positief bij aan de gezondheid door verhoging van de luchtkwaliteit.

Mogen ramen en deuren open als de airco wordt gebruikt?

Beter van niet. Het is niet slecht voor de werking van de airco, maar de airco zal wel meer energie verbruiken om de gewenste temperatuur te bereiken.

Wordt een airco alleen in de zomer gebruikt?

Een airco is niet per se alleen geschikt is om te koelen. Veel van deze systemen kunnen ook verwarmen.

Maakt een airco veel geluid?

De hedendaagse systemen zijn geven nagenoeg geen geluid.

Is er een duurzame airco-oplossing mogelijk?

Duurzame oplossingen op het gebied van klimaatinstallatie gaan steeds verder. Voor het opwekken kan als eerste gekeken worden naar restwarmte uit productieprocessen en ventilatielucht uit ruimtes in het pand. Er zijn dus mogelijkheden, maar vaak heel specifiek voor een situatie. Vooraf advies van één van onze specialisten is daarom aan te raden.

Word je verkouden door het gebruik van een airco?

Nee, dat is een groot misverstand. Wel is het belangrijk dat het apparaat normaal functioneert en regelmatig wordt onderhouden. Sterk vervuilde of kapotte airco’s vormen wel een gezondheidsrisico. 

Toch krijgen we regelmatig opmerkingen dat mensen plotseling verkouden worden, nadat ze in een airco-omgeving verbleven. Dit komt doordat een verkoudheidsvirus in een koelere omgeving sneller wordt verspreid. Waar je daarom goed op moet letten, is dat de temperatuur niet te koud staat ingesteld. Aangeraden wordt een temperatuurverschil van maximaal 6 graden met de buitentemperatuur.

Staat uw vraag er niet bij of heeft u andere vragen?
Stel deze gerust via het contactformulier of bel ons op 071 – 545 56 56.

Staat uw vraag er niet bij? Neem gerust contact met ons op of bel
071-545 56 56.